JUBA HOMME Mis asi on Maa päev ja miks seda peetakse?

PM Haridusportaal
Copy
Maa päev rõhub vajadusele tähele panna liigirikkuse kadumist ja keskkonnaohte ning tegutseda inimeste elukeskkonda hoidvalt.
Maa päev rõhub vajadusele tähele panna liigirikkuse kadumist ja keskkonnaohte ning tegutseda inimeste elukeskkonda hoidvalt. Foto: Unsplash / Noah Buscher

Sündmus sai alguse 1970. aastal Ameerika Ühendriikidest ja seda tähistatakse nüüdseks üle kogu maailma. Igal aastal kogunevad miljonid inimesed seda päeva tähistama, et tõsta esile keskkonnakaitse olulisust.

Maa päev on globaalne sündmus, mille eesmärk on rõhutada keskkonna kaitsmise tähtsust. See toimub igal aastal 22. aprillil ja selle algatasid 1970. aastal USA senaator ja keskkonnakaitsja Gaylord Nelson ning Harvardi ülikooli (Harvard University) magistrant Denis Hayes. Mõlemad olid mures USA keskkonnakahjustuste pärast, nagu näiteks 1969. aastal Santa Barbaras Californias toimunud suur naftareostus.

Esimesel Maa päeval kogunesid 20 miljonit inimest üle USA tänavatele. 1990. aastal muutus see ülemaailmseks ürituseks, kaasates nüüdseks rohkem kui miljard inimest peaaegu 200 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles