Toidult seitse nahka: tippkokk õpetab nullkulutoitu valmistama (1)

Mariliis Kolk
, reporter-toimetaja
Copy
Fotografiska restorani peakokk Peeter Pihel esitleb Eesti peredele inspiratsiooniks kokku pandud nullkulu nädalamenüüd. 

 
Fotografiska restorani peakokk Peeter Pihel esitleb Eesti peredele inspiratsiooniks kokku pandud nullkulu nädalamenüüd.   Foto: Madis Veltman

Keskmine eestlane viskab päevas ära keskmiselt 70 grammi söögikõlblikku toitu. Ega see esmapilgul kuigi palju tundugi, kuid aasta peale kokku teeb see juba 26 kg – umbes sama palju, kui kaalub üks keskmine 8-aastane laps. Niipidi mõeldes muutub pilt juba üsna õõvastavaks. Eriti kuna niisuguse raskusega liivakoti tõstmine on ühele kontorirotile paras katsumus.

Korralik jõutükk on selle raskuse kandmine ka keskkonnale. Kolmapäeval sai Tallinnas Fotografiska restoranis avapaugu üheksandat korda toimuv Eesti toidu kuu, millega juhitakse tänavu muu hulgas tähelepanu säästvale toidutarbimisele ja väärtustatakse kohalikku toitu.

Selleks puhuks esitles Fotografiska restorani peakokk Peeter Pihel keskmisele eesti perele mõeldud nädala nullkulumenüüd, millega oma südametunnistust ja prügikasti kergendada saaks. Nullkulu viitab siinkohal eelkõige keskkonna, mitte niivõrd majanduslikule kulule, kuigi toiduraiskamise vältimise üle rõõmustab kindlasti ka rahakott. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles