TalTechi teel saada aastaks 2035 Eesti esimeseks kliimaneutraalseks ülikooliks on oluline roll hoonetel ja energiatarbimisel, kuid Eesti inimeste suurde kliimajalajälge panustavad olulisel määral ka suur lihatarbimine ja armastus autoga liiklemise vastu. Jätkusuutlikkuse nädal tahab valgust heita meie igapäevatoimingutele, mida võiksime natuke vastutustundlikumalt. Millise transpordivahendi valime linnakusse tulemiseks? Millist toitu otsustame süüa? Kas ostame joogi oma topsi ja toidu korduvkastutatavasse karpi? Kas paneme prügi õigesse kasti?
Kolmapäeval ja neljapäeval on ajendatuna aasta alguse üliõpilaste ühispöördumisest Majandusteaduskonna lõunarestoranis pakkumisel taimne päevapraad, mis loodud koostöös üliõpilastega. Roa täisväärtuslikkuse tagavad kodumaise tootja Bon Vegan sojahaks ning Naturli šnitsel. Nii saavad keskkonna, tervise ja loomasõbraliku valiku teha kõik soovijad soodsa hinna eest.
Kolmapäeval taimset päevapraadi proovinud Tallinna Tehnikaülikooli eetika, vastutuse ja jätkusuutlikkuse õppejõu ja jätkusuutliku toitumise ekspert Eliis Salm sõnas Postimehele, et menüüs olnud Chilli sin Carne oli toitev, mitmekülgne ning maitsev. Jätkusuutlikkuse nädala korraldajate poolt kogutud tagasiside oli samuti väga positiivne. Vastajad tõid välja nii toitvust kui ka maitset.
«Toitumisnõustaja pilguga vaadates oli tegu ka tervikliku roaga, mis sisaldas rohkelt valku (kasutati Eesti tootja Bon Vegan sojahaksi, mis on hinna poolest kättesaadav ka suurtoitlustajatele, kes peavad jälgima hindu) ning köögivilju. Teistest roogadest soodsam hind (kolmapäeval soodsaim praad) võimaldas keskkonnasõbralikuma valiku teha ka neil, kes jälgivad rahakotti ning ka taimetoitlased ei pidanud sel korral toidu eest rohkem maksma (võrdne kohtlemine),» selgitas Salm.