Tule ja arva, kuidas elu Ida-Virumaal parem saaks

Aleksander Laane
, ajakirjanik
Copy
Foto: Manfred Antranias Zimmer, Pixabay

Kõik on vähemalt midagi kuulnud õiglasest üleminekust - ehk sellest, et majanduse vähem saastavaks muutmine peab olema inimeste elujärge parandav, mitte kannatusi toov. Kuidas seda teha, arutatakse 12. detsembril Narva-Jõesuus ja veebis.  

12. detsembril toimub Narva-Jõesuus konverents, kus räägitakse kohaliku kogukonna võimalustest õiglase ülemineku protsessides kaasa lüüa. Arutelu käib eelkõige selle ümber, milliste täiendavate investeeringute ja toetuste abil on maakonnas võimalik ellu kutsuda suuremaid positiivseid muutusi.

Konverentsil “Kohaliku kogukonna roll õiglases üleminekus: teeme hooned korda ja toodame energia ise?” toimub kaks aruteluringi, millesse on kaasatud mitmed kohalike omavalituste esindajad, vabaühendused ja ettevõtjad. Teemadeks on hoonete energiatõhustamise edendamine ning ühistulise energiatootmise soodustamine maakonnas. Üritusel saavad sõna ka TalTechi energeetikaekspert Einari Kisel ja Energiaühistu tegevjuht Märt Helmja.

Ürituse peakorraldaja Eesti Rohelise Liikumise huvikaitse eksperdi Maris Pedaja sõnul on nii kohaliku kogukonna, omavalitsuste, ettevõtjate kui ka riigi paindlik koostöö eelduseks, et üleminek toimuks sujuvalt ning võtaks arvesse kohalikke huvisid. “Euroopa Komisjonilt Eestile laekunud 354 miljonit eurot õiglaseks üleminekuks on ette nähtud laiema piirkondliku muutuse ellukutsumiseks Ida-Virumaal. Kuna sellest 80 protsenti on suunatud ettevõtlusele ja ainult 20 protsenti elukeskkonda, siis otsime konverentsil vastust küsimusele, kuidas õiglane üleminek saaks rohkem kohalikku elukeskkonda parandada, pakkudes kohalikule elanikule lisaks uuele töökohale lisandväärtust.”

Konverents toimub eesti keeles koos venekeelse sünkroontõlkega. Osaleda on võimalik nii veebi teel kui kohapeal. Kohtade arv Meresuu SPA & hotelli konverentsikeskuses on piiratud. Ajakava, registreerimisvormi ning lisainfo leiate Eesti Rohelise Liikumise kodulehelt https://roheline.ee/ida-viru-konverents/ .

Foto: Eesti Roheline Liikumine
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles