Loomus kutsub Euroopat karusnahast loobuma

BNS
Copy
Karusnahast mantel.
Karusnahast mantel. Foto: Alexandros Avramidis

Tuleval reedel, 25. novembril tähistatakse üle maailma Fur Free Friday’d ehk karusnahavaba reedet ja selle raames kutsub loomade eestkoste organisatsioon Loomus reedel kõiki loomasõpru Tallinna vanalinna näitama üles, et ka nad seisavad karusnahavaba Euroopa eest.

Ürituse «Tule seisa karusnahavaba Euroopa eest!» raames näitab Loomus Tallinna vanalinnas kell 11.30-15 koostöös Cube of Truthiga visuaalseid materjale karusloomafarmidest ning jagab infolehti ja kleebiseid.

Kuigi Eestis ja paljudes teistes Euroopa riikides on karusloomafarmide keelustamise seadused juba vastu võetud, on maailmas endiselt miljoneid karusloomi, keda kasvatatakse vaid karusnaha saamise eesmärgil ja kelle terve elu möödub ebainimlikes tingimustes. Koostöös loomakaitseorganisatsioonidega üle Euroopa kutsub Loomus kõiki toetama kodanikualgatust «Karusnahavaba Euroopa», mille eesmärk on keelustada karusloomafarmide tegevus ja karusloomafarmidest päris karusnahast tehtud toodete müük Euroopa liidus. Oma allkirja on andnud juba ligi 600 000 Euroopa kodaniku, nende hulgas üle 1200 Eesti kodaniku. Oma toetusallkirja saab anda lehel: et.furfreeeurope.eu/.

Lisaks saavad kõik loomasõbrad oma toetust näidata sotsiaalmeedias. Selleks on Loomus valmistanud sinised ja oranžid raamid sõnumitega «Karusnahavaba Euroopa» ja «Fur Free Europe», mis on kõigile vabalt kasutatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles