INTERVJUU Madis Kallas: Egiptuses on venelastega vaevaline isegi samas ruumis viibida, rääkimata läbirääkimistest (1)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Keskkonnaminister Madis Kallas näeb kliimaasjade murekohana arenguriikide lonkavat halduskorraldust ning möönab, et täna Venemaaga kokkuleppeid saavutada on pea-võimatu.
Keskkonnaminister Madis Kallas näeb kliimaasjade murekohana arenguriikide lonkavat halduskorraldust ning möönab, et täna Venemaaga kokkuleppeid saavutada on pea-võimatu. Foto: Madis Veltman

Kliimakonverentsi lõpu eelõhtul jagas keskkonnaminister Madis Kallas oma tähelepanekuid Postimehega. Eile veel polnud selge, milles üldse kokkuleppele jõutakse.

Esimestel konverentsi päevadel kostus Aafrika riikide ettekandeist, et koloniaalsüsteem on küll lagunenud aga rikas Põhi/Lääs on loonud uue koloniaalsüsteemi – panganduse. Kas sellised hoiakud kostuvad jätkuvalt?

Avalikult räägitakse sellest, et ollakse huvitatud uutest finantsmudelitest ja pakutakse uusi katusorganisatsioone nende elluviimiseks. Teisalt: Euroopa liidu murekohaks on siiski see, et mitte alati ei lähe rahalised vahendid sinna kuhu peaksid ning iga kui järjekordse organisatsiooni loomine on aga paraku taas kulu, mis ei pruugi minna kliimasoojenemist korvava tegevuse jaoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles