ERALENNUKID JA LUKSUSAUTOD Selgus, kui palju saastavamad rikkurid vaestest on (1)

, Teadusportaali ajakirjanik
Copy
Naine luksusbrändi ostukotiga.
Naine luksusbrändi ostukotiga. Foto: LISI NIESNER

Ühendkuningriigi uuringufirma Autonomy leidis värskes uuringus, et riigi kliimapoliitikas valitseb suur ebavõrdsus. ÜK kõige rikkamad inimesed emiteerivad aastas rohkem süsinikdioksiidi, kui kõige madalama sissetulekuga inimesed kahekümne aasta jooksul. Täpsemalt kulub igal väiksema sissetulekuga inimesel 26 aastat, et paisata õhku sama palju süsinikku kui jõukama klassi esindaja ühe aasta jooksul.

Ühendkuningriigi rikkurite top, kuhu uuringu järgi kuulub umbes 670 000 inimest, kes teenivad aastas 170 000 naela või enam, emiteerib aastas rohkem süsinikdioksiidi kui kogu madalaima sissetulekuga grupp, kuhu loeti 6,7 miljonit aastas vähem kui 21 500 naela teenivat britti.

Uuringu tulemused on otseselt seotud inimeste elustiilidega ja arvutustes ei arvestatud näiteks jõukamatele inimestele kuuluvate ettevõtete ökoloogilise jalajäljega. Jõukad reisivad rohkem lennukiga (ka eralennukitega), omavad tihti mitut elukohta ning saavad endale liigtarbimist ning luksuskaupu lubada - sellest ka suurem süsinikuheide.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles