Lääne-Harju vald esindab Eestit Euroopa ringmajandusvõrgustikus

Copy
Foto: Bienvenido Velasco

Lääne-Harju vald valiti ainsana Eesti omavalitsustest Horizoni linnade ja valdade ringmajandusvõrgustikku CCR. Sellega luuakse uusi lahendusi ja võimalusi ringmajanduse edendamiseks piirkonnas.

«Esitasime oma taotluse programmiga liitumiseks, sest haarame kõigist sellistest võimalustest kinni, mis aitavad meie piirkonda keskkonnasäästlikumaid võimalusi ja lahendusi luua. Olla välja valitud tähendab meile palju. Usun, et siit sünnivad uued edulood, mis on inspiratsiooniks ka teistele piirkondadele ning seega mõjutavad positiivselt kogu Eesti ponnistusi ringmajandusele üleminekuks,» ütleb Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat. Ta lisab, et senine rohevalla pagas aitab kindlasti kaasa nii uute rahvusvaheliste kontaktide loomisele kui ka Lääne-Harju lugude tutvustamisele mujal Euroopas.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma ütleb, et selle otsuse järel on Lääne-Harju vallal potentsiaali tõusta ringmajandusele ülemineku teerajajaks teistele kohalikele omavalitsustele. ”Oma seniste tegevustega on Lääne-Harju näidanud, et nad on õige omavalitsus meid Euroopa tasandil esindama. Seda näitab kindlasti ka asjaolu, et Keskkonnaministeeriumi ja Lääne-Harju vahel on sõlmitud sellel aastal vaba tahte leping. Julge pealehakkamine, erinevate võimaluste otsimine ja nende kasutamine viivad sihini.”

Euroopa Komisjoni poolt algatatud Circular Cities and Regions Initiative (CCRI) programm toetab enam kui 30 Euroopa linna ja piirkonda kohalikul tasandil ringmajandusele ülemineku elluviimisel. Lähimad kaasosalised on Soomest, Baltimaades rohkem esindajaid ei ole.

Euroopa Horisondi (Horizon Europe) poolt rahastatud CCRI eesmärk on toetada linnasid ja regioone Euroopas, et aidata neid üleminekul ringmajandusele ja rakendada erinevaid lahendusi. Lääne-Harju vallavalitsuse esindajad hakkavad osalema CCRI võrgustikus erinevates tegevustes (seminaridel, töögruppides jm) ja saavad ligipääsu vaid liikmete piires levivatele materjalidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles