Rohetehnoloogia konverentsil tutvustavad ettevõtjad oma nutikaid lahendusi

Copy
Päikesepaneelid. Pilt on illustreeriv.
Päikesepaneelid. Pilt on illustreeriv. Foto: YAHYA ARHAB

Oktoobris toimub Tallinnas Kultuurikatlas regiooni suurim rohetehnoloogia ja säästva innovatsiooni konverents GreenEST Summit. Kahe päeva jooksul võõrustab konverents rohkem kui 30 esinejat üle Euroopa ning pakub võimalusi nii ärikontaktide loomiseks kui uute teadmiste saamiseks.

Viienda GreenEST Summiti eesmärk on anda rohepöördele veelgi suuremat hoogu. Seekord on programmis neli teemat - mobiilsus, energia, tööstuslik tehisintellekt ja robootika ning ringmajandus. «Meil on kahe päeva jooksul enam kui 30 esinejat, sealhulgas erinevate ettevõtete juhid, uuringute autorid, sotsiaalmeedia mõjuisikud,» ütleb konverentsi tegevjuht Mari Juk.

Juk tõi eraldi välja tehnoloogiaettevõtte Tespack ühe asutaja Yesica Aguilera, kes on pälvinud palju rahvusvahelist tunnustust, valitud kaks korda ajakirja Forbes alla 30-aastaste mõjuisikute hulka ning muu hulgas nimetatud Vatikani riigi tehnoloogiasaadikuks. Tema osalusel rajatud nutikaid tehnoloogialahendusi välja töötav Tespack teeb koostööd ÜRO ja paljude riikide valitsusasutustega. Ettevõte on võitnud üle 30 rahvusvahelise auhinna.

«Tespacki kõige uuemate projektide seas on näiteks ülikiire akude laadimistehnoloogia ja päikeseenergial töötav kiiver teadlastele ja astronautidele. Üks uusimaid projekte on ka päikesepatareidest ning arvutitehnikast koosnev süsteem, mis mahub seljakotti ja mis võimaldab muuta mis tahes ruumi nutikaks, tehnikaga varustatud klassiruumiks ja pakkuda kvaliteetset haridust isegi elektrivarustuseta maanurkades elavatele lastele,» vahendab Juk.

Välisesinejatest astub GreenEST Summiti publiku ette näiteks ka vesinikul baseeruva süsinikneutraalse kütuse kasutamist toetava eFuel Alliance üks juhtidest Tobias Block ning vihmametsade kaitsega tegeleva Hispaania mittetulundusühingu OpenTabs asutaja Umberto Greco.

Lisaks esinejate kuulamisele on konverentsil võimalik tutvuda uute toodete ja teenustega, leida uusi äripartnereid, mõttekaaslasi ja karjäärialaseid väljakutseid. Avatud on demoala, kus rohetehnoloogia firmad saavad kaheminutiliste esitluste käigus näidata end sadadele potentsiaalsetele klientidele, koostööpartneritele ja investoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles