Raport: Hispaania ja Hiina näitavad teed taastuvenergiavallas

BNS
Copy
Tuulepark. Pilt on illustreeriv.
Tuulepark. Pilt on illustreeriv. Foto: KHALED DESOUKI

Saksamaa, Hiina, Hispaania ja Ühendkuningriik on maailma rikkamatest riikidest kõige edukamad teel taastuvenergia poole, selgus teisipäeval raportist.

Rahvusvaheline ühendus Climate Group koostas G20 riikide edetabeli, mis hõlmab nende riikide keskkonnaalaseid eesmärke kui edusamme.

Mõõdukalt hinnatakse Austraalia, India, USA ja Jaapani püüdlusi, Kanada ja Brasiilia saavad madala hinde, hoolimata märkimisväärsest taastuvenergia osakaalust nendes riikides ning Saudi Araabia ja Venemaa on edetabeli lõpus.

Climate Groupi sõnul on aastate jooksul täheldatud poliitilise õhustiku tähtsust riikide kiirel taastuvenergiale üleminekul, ütles organisatsiooni üks juhtidest Mike Peirce.

Raport avaldati ÜRO Peaassamblee kõrvalt New Yorgi Kliimanädala raames. Aruandes uuriti sealjuures riikide netonulli eesmärke ja taastuvenergia osakaalu.

Selleks, et paremat tulemust saada, peavad riigid looma teekaardid oluliste vahe-eesmärkidega ning jõustama rahastamisplaane, et äratada investorites usaldust, ütlevad raporti autorid.

«Mil Euroopa kannatab energiakriisi käes, kahetsevad selle liidrid, et nad ei liikunud fossiilkütustelt varem edasi,» ütles Peirce, kelle sõnul ei tohiks Euroopa siduda end kahjulike emissioonidega tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles