Tallinlased on oodatud hindama õhusaastet vähendavaid lahendusi

Copy
Hetk linnaruumifestivalilt Tallinnas. Pilt on illustreeriv.
Hetk linnaruumifestivalilt Tallinnas. Pilt on illustreeriv. Foto: E-riigi Akadeemia

Kuni 30. septembrini saavad tallinlased hinnata linnade õhusaaste vähendamiseks pakutud lahendusi hääletusplatvormil. Linnaelanike eelistused on sisendiks kohaliku ja Euroopa tasandi otsustajatele, et vajalikud muudatused õhusaaste vähendamiseks jõuaks nii linnaruumi kui ka õigusaktidesse.

Projektijuht Kristina Reinsalu sõnul pakub käimasolev koosloome tallinlastele võimaluse anda sisend Euroopa Liidu seadusandluste kujundamisele. «Näidates oma eelistusi, saavad tallinlased teada anda, milliseid tegevusi peaks tegema Euroopa Liidu tasandil, et vähendada õhusaastet nii Tallinnas kui ka kõigis teistes Euroopa linnades,» märkis Reinsalu.

Hindamiseks tuleb siseneda hääletusplatvormile, tutvuda lahenduste loeteluga ning valida pakutute hulgast viis olulisimat ideed, mis aitaks kaasa Tallinna õhusaaste vähenemisele. Ühtekokku saab oma hinnangu anda 32 lahendusettepanekule.

Hindamisele esitatud ideed laekusid Tallinna ja üheksa Euroopa linna elanikelt märtsist juulini. Tallinlased esitasid koosloomeplatvormil 4 õhupuhtuse parendamiseks ligikaudu 60 ettepanekut. Kõigist linnadest laekunud ideedest valis Euroopa Liidu Keskkonnaamet hindamisvooru välja need, mis võiks vajada ka Euroopa Liidu tasandi sekkumist. Lisaks on hindamisvoorus kolm olulisimat linna tasandil teostatavat lahendust.

Projektist

Õhupuhtuse teemaline koosloomeprojekt Co-deciding Europe kestab 2022. aasta vältel ning selles osalevad lisaks Tallinnale kümme Euroopa linna: Ateena (Kreeka), Riia (Läti), Tallinn (Eesti), Lissabon (Portugal), Burgas (Bulgaaria) ja Budapest (Ungari). Lisaks löövad projektis kaasa ka Amsterdam (Holland), Berliin (Saksamaa), Brüssel (Belgia) ja Podgorica (Montenegro).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles