KIK ja Rohetiiger alustavad koostööd

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: Jannus Jaska

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja Rohetiiger sõlmisid Arvamusfestivalil hea tahte koostöölepingu, et tõhustada veelgi sektorite ülest koostööd ja anda hoogu rohepöördele selliselt, et 1+1=3.

KIKi ja Rohetiigri ühine soov on toetada Eesti üleminekut kliimaneutraalsusele ja ringmajandusele ning hoida Eesti elurikkust ja inimesi, mistõttu sõlmiti reedel, 12. augustil Paides Arvamusfestivali rohekoostöö alal hea tahte koostööleping. Koostöölepingu abil panustatakse rahastusvõimaluste ja toetusmeetmete infovahetusse, samuti keskkonnateemade innovatsiooni. Täpsemad tegevused järgmiseks aastaks lepitakse kokku iga eelneva aasta 4. kvartalis.

«Rohepöörde edukaks käimatõmbamiseks on vaja kõigi sektorite kiiret ja ühist tegutsemist. Koostööleping on märgiline, kuna edaspidi on avaliku, era- ja kolmanda sektori partnerite omavahel kokku toomine märkimisväärselt lihtsam. See omakorda võimaldab üheskoos kiiremini valukohti leida ja vajadusi ning lahendusi näidata,» ütles Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.

«Hea tahte koostööleping annab võimaluse üheskoos kõikide osapooltega leida kitsaskohad, mis vajavad parandamist, seada eesmärke nende lahendamiseks ning ellu viia meie elukeskkonna jaoks väärtuslikke tegusid. KIKil on aastatepikkune kogemus ja teadmus keskkonna- ja kliimavaldkonna projektide elluviijana, mis kindlasti annab sisendit aruteludesse ja vajalike lahenduste leidmiseks,» ütles KIKi juhataja Andrus Treier. «Meie partnerid on meie jaoks olulised ning siiralt usume, et koos suudame rohkem!,» lisas Treier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles